30. heinäkuuta 2018

Ramsau am Dachstein, der Bergretter -sarjan kylä - osa 1: jäätiköllä


Koska minä tykkään vuorista rakastan vuoria, niin televisiosta katsomieni ohjelmien listalla ovat luonollisesti ohjelmat, joissa on kauniita vuorimaisemia ja tähän sarjaan kuuluu ehdottomasti ZDF/ORF:n sarja “Der Bergretter”). Sarja sijoittuu Ramsau am Dachstein -nimisen kylään Itävallassa. Aikani näitä sarjan vuorimaisemia katseltua oli jo sisäinen pakko lähteä käymään paikkakunnalla, joten heinäkuinen lauantaipäivä vei meidät Itävallan Steiermark:in osavaltioon.


Meillä oli hotellissamme mukava huone ja mukava näköala Dachsteinin vuoristoon.

Hotellimme
Oikein mukava huoneemme
Huoneestamme mukavat maisemat Dachsteinille päin.
Joka ikinen ilta maisema muuttui tällaiseksi:


Eli joka ikinen ilta satoi, mutta päivällä oli hyvä sää vaelluksille ja maastopyöräilylle. Aivan loistava paikka eikö totta 😄.

Ramsauhunhan ei voi mennä käymättä Dachsteinin jäätiköllä eli 1700 m:n korkaudelta  mennään gondolilla ja vaikka sen katolla!


2700 metrin korkeuteen ikuiselle (toivottavasti) jäätikölle.

Jäätiköllä
Mukava riippusilta. Sopiva minullekin korkeanpaikankammoiselle.
"Treppe ins Nichts"
Niin, "Treppe ins Nichts" eli "portaat ei-minnekkään" oli jo minulle liikaa. HansGiorgio kävi rennosti valokuvattavana, mutta minulla meni pupu pöksyyn. Vieläkin puistattaa.

Tälle majalle kävelee hyvin merkittyä ja turvallista reittiä yläasemalta 45 min.

Seethalerhütte 2740m
Tässä näkyy tampattu polku, joka vei mökille
Jäätiköllä pystyy laskettelemaan ja lautailemaan myös kesäisin, kuten allaoleva kuva näyttää. Heinäkuussa lumi oli jo jonkin verran sulanut, mutta varsinkin lautailijoita oli rinteessä paljon. Joku epäonninen oli kaatunut ja häntä tultiin noutamaan helikopterilla pois. (Muuten, tuosta helikopterilla kuljetuksesta. Yksi minuutti maksaa kuulema noin 40-60 euroa, joten kuljetuksesta tulee helposti mukava lasku eli muista vakuutus tai esim. liity Alpenvereiniin).


 Maisemat olivat ylhäältä mukavat molempiin suuntiin.

Oberösterreichin suuntaan

Schladmingin suuntaan

Tuolla me kävimme. Ylhäällä jäätiköllä kävalemässä ja tuon riippusillankin ylitin pariin otteeseen korkeanpaikankammostani huolimatta tai juuri sen takia. Ihana päivä, joka päättyi sitten kuten moni muukin päivä samalla tavalla vesisateeseen.


Tässä vähän todistetta television sääennustuksesta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti