11. heinäkuuta 2018

Oberjoch (1156m) - Iseler (1876m) ~700 korkeusmetriä


Tässä oli oikein mahtava vaellus. Tykkäsin todella paljon. Tänne seudulle tulemme ehdottomasti uudelleen ja paremmalla ajalla. Eli tämä oikein mukava päiväretkemme alkoi Bad Hindelangiin kuuluvan Oberjochin kylän hissiasemalta (1156 metrin korkeudella merenpinnasta), josta helppo vaelluspolku vei meidät vajaa 400 metriä korkeammalle Iselerbahn:in yläasemalle.


Täältä olikin enää 50 minuutin nousu Iselerin huipulle. Kiemurteleva ja osittain aika jyrkkäkin polku vei meidät vihdoin huipulle.

Reittejä on täälläkin moneen suuntaan.
Perillä ollessamme huomasimme, että huipulle johtaa myös kovinkin suosittu kiipeilyreitti ja mm. tämän takia huipulla oli tungosta.

Siinä noustaan ylöspäin.
Huipulta oli oikein upeat näköalat Tannheimertal:in ja Allgäu:n vuorenhuipuille sekä Zugspitzen suuntaan. Kaunista. Täällä(kin) sielu lepää. Ihana Baijeri! Ja täältä näkyy vielä ihanampi Itävalta :-)



Alaspäin tullessamme kävelimme polviani säästääksemme Iselerin huipulta vain Iselerbahn:in yläasemalle ja menimme lopun matkan alas mukavasti hiihtohissillä ja nautimme edelleen upeista maisemista.


Alas päästyämme vatsan kurina muistutti meitä, että olisi aika löytää vatsan täytettä ja kenkien vaihdon jälkeen suuntasimme läheiselle Moorhüttelle, jossa ruoka oli todella maukasta ja vielä oikein kauniisti aseteltuna lautaselle. "Mahlzeit!"


Masut täysinä taapersimme autollemme ja jälleen kerran mukavan vaelluksen jälkeen ajoimme onnellisena kotiin. Se on suuri nautinto, kun näkee "neverlost:ista" ajan, jossa sitten todellakin on kotona ja vielä ILMAN minkään valtakunnan RUUHKAa. Ihnanaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti