7. toukokuuta 2018

Emiratesin koneessa Australian matkallamme


Tuosta vain sisälle putkeen ja siellähän se koneemmekin jo näkyy. Alakerrassa on economy-luokka ja yläkerrassa business ja first.


Emiratesilla on näitä Airbusin A380 mallin koneita yli 100 kpl! Meidän koneessamme oli business-luokassa myös noin 100 paikkaa.


Paikkajakauma oli 1-2-1, joten jokaiselle oli riittävästi tilaa. Meidän paikkamme olivat aina peräkkäin, sillä halusimme molemmille ikkunapaikan. Paikat olivat lomittain, joten toisella oli aina välillä paikka aivan ikkunan vieressä ja toisella himpun verran kauempana, kuten tästä näkee.


Koneessa ali todella avaraa ja käsimatkatavaroille oli paljon tilaa. (Olemme ennen näitä lentoja lentäneet Lufthansan A380-koneella economy-luokassa yläkerrassa Miamin lentomme ja silloin jo jäi sellainen olo, että kone oli tilava).
 

Meidän pienet kassimme mahtuivat kuitenkin mukavasti tälläisiin istuimen sivulla oleviin laatikoihin vai miksi noita nyt sanoisi.


Heti koneeseen saavuttuamme tuli meistä huolehtiva lentoemäntä esittäytymään ja kysymään, mitä halusin juotavaksi. Tarjolla oli tuossa vaiheessa mehua, vettä ja samppanjaa, joten valitsin sitten elämäni ensimmäisen samppanjalasillisen.


Oli oikein nautinto ottaa kengät pois, kiinnittä turvavyönsä, oikaista jalkansa ja alkaa nauttia siitä mitä tällaisella lennolla ja luokalla on tarjottavana.


Istuimen käytävänpuoleisella sivulla oli myös tarjolla juomia ja taulutietokone, jolla pystyi ohjaamaan viihdetarjontaa tai halutessaan jopa katsomaan elokuvia tai sarjoja. Koneessa olikin todella hyvä ja monipuolinen ajanvietetarjonta.


Kun vielä tarjolla oli vastamelukuulokkeet, niin eipä muuta kaivannutkaan. Ongelmaksi tuli vain päättää mitä haluaisi katsella tai kuunnella, kun tarjolla oli vain vaivaiset 2500+ kanavaa.


Voisin seurata lentoamme


Katsoa elokuvaa tai sarjoja



Tai vaikkapa kuunnella musiikkia. (Muuten tässä oleva "Down Under" -kappaleen ymmärtämisongelmamme selvisi todella kunnolla ensimmäisellä Australian matkallamme. Sitä ennen olimme molemmat ihmetelleet, että mitä ihmettä siinä yhdessä kohdassa oikein lauletaan...)


Aikaa sai kulutettua myös syömällä. Alkupalaksi vaikkapa meze-lajitelma. Loistava valinta. Oikein maukasta. Leipää oli myös riittävästi tarjolla.



Pääruokina olleet kala-annokset olivat myös loistava valinta. Kalan kypsyys oli juuri sopiva. Miten ihmeessä saivat "lentokonekaloista" noin meheviä?



Jälkiruoaksi otin aina tietenkin terveellisesti hedelmiä


tai marjoja. Tuo ruskea-valkoinen torni on rekvisiitta.


Sehän oli selvää, että ruoat sai valita ruokalistalta, joissa oli kolme tai neljä vaihtoehtoista alku-, pää- tai jälkiruokaa. Juomalistan valikoimissa oli mehuja, limonaadeja, cocktaileja, viinejä, samppanjaa, väkeviä juomia ja kuumia juomia.


Ruokailun jälkeen oli aika rauhoittua ja matkustamosta sammutettiin valot. Monet rupesivat nukkumaan ja mikä oli mukavaa niin kaikki olivat hiljaa.


Mikä nautinto? Olla lentokoneessa matkalla toiselle puolelle maapalloa ja nukkua vaakatasossa. Siis oikeasti nukkua lentokoneessa. Se on jo luksusta se.


Tai sitten... kuten HansGiorgio tuntui tekevän, niin viettää aikaa lentokoneen perässä olevassa baarissa muiden matkustajien tai henkilökunnan kanssa keskustellen ja maistellen tarjottavia. Eräs mies kertoi mielellään lentävänsä Emiratesin A380-koneilla juuri tuon baarin takia.


Mukavinta näissä business-luokan lennoissa oli, että perille pääsi hyvin levänneenä. Huomasimme jopa jetlagin olevan paljon vähäisempi kuin aikaisemmilla mannertenvälisillä lennoilla. Edellisten Australian matkojemme jälkeen oli tuntunut, että jetlagiin kuolee, niin kamalasti väsytti ja kroppaa kolotti. Nytpä sitten ei oltu kuolemankielissä kumpikaan.

Saapumassa Perthiin illansuussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti