21. maaliskuuta 2018

Perth, Western Australia (WA) - osa 2

Olimme jo ensimmäisen vuorokauden aikana hurmaantuneet Perth:istä.

Toinen Perthin päivämme alkoi samanlaisesti kuin ensimmäinenkin: ikkunasta sään katsominen (aurinkoista), alas aamupalalle ja kaupungille. Nyt tiesimme jo vähän mitä odottaa ja miten paikasta toiseen pääsee. Toisen päivämme ohjelmassa oli King's Park -puisto ja samalla alueella oleva kasvitieteellinen puutarha, joten matkaan jo edelliseltä päivältä tutulla CAT-bussilla.

Matkalla Kings's Park:iin
 


Aivan ihania paikkoja kulkea ja ihastella keväistä kukkaloistoa.

Kangaroo paw
Sturt's Desert Pea - floral emblem of South Australia
Red and Green kangaroo Paw
Bottlebrush
Linnuista kiinnostuneina oletimme näkevämme puistossa paljon erilaisia lintuja, mutta tässä asiassa jouduimme kyllä pettymään. Tarkkailujemme perusteella ilmeisesti syynä muiden lintujen vähyyteen olivat wattlebird-linnut (kuva alla), jotka vaikuttivat hyvin agressiivisilta muita lintuja kohtaan ja...


... ajoipa niistä yksi pois tämänkin ihailemamme papukaijan.

Galah
"Ystävämme" lentävä-hollantilainen eli New Holland Honey Eater tuli SA:n road tripillämme hyvin tutuksi
Kävimme myös kävelemässä puiden latvojen tasolla olevalla kävelyreitillä (tree-top-walk), jossa kävi tänä lämpimänä (30C) iltapäivänä miellyttävän vilvoittava "Femantle Doctor":iksi kutsuttu tuuli.


Kasvitieteellisessä puistossa oli oma alueensa jokaiselle Australian seudulle.




Kävellessämme tuli tällainen kaveri vastaamme ja kuten arvata saattaa HansGiorgio oli aivan "täpinöissään". Pojat ne tykkäävät kaikesta, hm, ei niin kamalan söpöstä. Tai aika hellyttävähän tämä oli kyllä lopulta, kun näitä näki reissullamme enemmän tai vähemmän, halusi tai ei. Eikä se meille mitään olisi tehnytkään, pikkuinen.


Toisin kuin nämä, joista varoiteltiin. Siis, vain jos joutuvat yllätetyiksi. Muuten eivät käy kimppuun vaan menevät karkuun.


Ihanan puistokierroksen jälkeen palasimme bussilla keskustaan ja hotellille, jossa huomasimme postilaatikon joulupukille menevää postia varten. Kävimme laatikon katsastamassa ja huomasimme, että eipä siellä näköjään ollut tiedossa, missä joulupukki oikeasti asuu ja siten lapsiparkojen kirjeet eivät koskaan mene perille sille oikealle joulupukille.


Hotellilla oli edessä vielä pienehköä pakkaamista huomisen aikaisen (seitsemän tunnin aikaero) heräämisemme takia. Aamulla 7.30 tulisivat ystävämme hakemaan meitä hotelliltamme ja Western Australian road trip:imme alkaisi. Saakohan tässä edes nukuttua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti