5. kesäkuuta 2018

Lufthansan businessluokassa Helsinkiin, mutta vain koska se oli halvempi vaihtoehto

Meillä on täällä Saksassa touko- kesäkuussa (riippuu pääsiäisen paikasta) kolme pitkää viikonloppua. Viimeisimmällä päätimme tehdä ressun Suomeen sukuloimaan ja katsomaan sisareni perheeseen tullutta uutta perheenjäsentä.

Lentoja etsiessämme huomasimme, että Lufthansa möi haluamallemme lennolle busnessluokanlippuja München-Helsinki välille halvemmalla kuin economyn lippuja.

Businessluokan lippuun kuuluu pari laukkua ruumaan (tämä sopi nyt hyvin, koska meillä oli viemisiä, joiden paikka oli ruumassa), priority check-in (15 minuuttia jonotimme), priority turvatarkastus (samoin 15 minuuttia jonotusta), business loungeen pääsy sekä ruoat koneessa.

Lufthansan business lounge näytti samalta kuin monen yrityksen työmaaruokala. Koska oli aamu, niin tarjolla oli aamupalaa, joka oli samaa tasoa kuin edullisessa hotellissa. Kyllä tuon söi kuitenkin, kun oli nälkä. Yllätykseksemme Baijerissa ei ollut tarjolla weisswursteja, perinteistä aamupalaa ja brezetkin loistivat poissaolollaan. Voihan se olla, että weisswurstit ovat kalliita.

Kuten kaikki tiedämme Euroopan sisäisellä lennolla businessluokka on koneen etupäässä ja siellä istutaan aivan samoilla penkeillä ja samoilla penkkiväleillä kuin lopussakin konetta. Ainoastaan keskipaikka on jätetty tyhjäksi, joten tilaa on vähän enemmän.

Nousun jälkeen meille tarjottiin juomaa ja manteleita. Pääruokia oli valittavana kaksi: vasikkamedaljonki tuoreen parsan, hollandaisekastikkeen ja perunoiden kera tai katkarapupaella. Hatunnosto Luffelle, että ovat huomioineet parsasesongin ja tarjosivat sesongin ruokaa. Valitsimme siten parsan, koska myös tykkäämme siitä kovasti. Vihreä parsa on maukkaampaaa, mutta kyllä valkoinenkin maistuu.

Lennolla tarjottu lounas
Latvialaista belgialaista suklaata. Hyvin maisuivat HansGiorgille.
Olihan tässä businessluokassa lentämisessä hyviä osasia. Nyt kun oli koululaisten loma-aika, niin jonotusaika turvatarkastukseen oli huomattavasti lyhyempi (15 minuuttia 45 minuutin sijaan). Toinen oli koneessa tarjottava ruoka, joka oli todella maukasta alkuruoasta jälkiruokaan asti. Mutta, mutta edelleenkin olemme HansGiorgion kanssa sitä mieltä, että businessluokassa lentäminen (normaali hinnalla) ei kannata Euroopan sisäisillä lennoilla. Niin paljon lisäarvoa tuo hintaero ei tuo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti